MENIU

Scandalul Vâlcov - Iohannis/Hitler stârnește rumoare în presa israeliană

Presa israeliană scrie despre scandalul provocat de consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, care l-a comparat pe Klaus Iohannis cu Adolf Hitler.

”Un consilier guvernamental din România stârnește scandal comparându-l pe președinte cu Hitler”. Acesta este titlul sub care site-ul Times of Israel publică, în ediția online, un articol dedicat postării lui Darius Vâlcov.

Timesofisrael.com relatează conținutul clipului postat de Darius Vâlcov, și între timp șters de pe Facebook, și amintește că Vâlcov este condamnat la opt ani de închisoare pentru corupție, în primă instanță.

Publicația amintește și de protestele anticorupție din România, sfârșite, pe 10 august, într-o demonstrație soldată cu violențe.

După acest moment, ministrul Muncii Olguța Vasilescu a declanșat un scandal spunând că Iohannis, ca neamţ, trebuie să aibă curaj să vorbească despre gazare, amintește site-ul israelian.

Timesofisrael mai precizează că ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a asigurat că respinge toate atacurile la adresa minorității germane.

Postarea lui Vâlcov, în care l-a comparat pe Iohannis cu Hitler și a sugerat că Forumul Democrat al Germanilor ar fi o organizație nazistă, a fost deja criticată de FDGR, dar și de Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel".

Scandalul a ajuns deja și în presa germană (der Spiegel), dar și în cea franceză (AFP, France 24).