MENIU

Scandalul SIPA. Andronic a anunțat cine sunt politicienii care apar în notele informative

În arhiva SIPA ar fi existat informații despre cel puțin patru oameni politici importanți: Adrian Năstase, Traian Băsescu, Victor Ponta și Monica Macovei, scrie jurnalistul Dan Andronic, într-un nou material despre dosarele serviciului.

Aceste informații, scrie Andronic în evz.ro, apăreau sub formă de note-sinteză sau de note informative cu date culese din penitenciar sau prin rețeaua de informatori și ar fi stat în Arhiva SIPA până în anul 2005.

Fostul președinte Traian Băsescu a reacționat, spunând că cere ca dosarul său, dacă într-adevăr există, să fie desecretizat, indiferent de informațiile pe care le conține.

”Am luat notă de informaţia făcută publică de "Evenimentul Zilei" precum că, în arhiva SIPA s-ar afla un dosar vizând persoana mea. În consecinţă, solicit Ministrului justiţiei următoarele:

1. Confirmarea dacă acest dosar există;
2. Dacă se confirmă existenţa unui dosar pe numele Traian Băsescu, cer ca dosarul să fie desecretizat şi făcut public, indiferent care este conţinutul acestuia”, a anunțat Traian Băsescu, pe Facebook.

Scandalul din jurul arhivei SIPA a izbucnit după ce jurnalistul Dan Andronic a scris că din cele peste 3.000 de dosare ale fostului serviciu secret multe au fost copiate, iar în unele cazuri chiar au dispărut cu totul documente compromiţătoare despre magistraţi.

Mai multe articole despre:
Sipa andronic