MENIU

Scandalul polițelor RCA explodează! Caciu: „Sunt prea ridicate”; Ciolacu: „Este posibil să fie un faliment anunțat”

ASF a publicat si tarifele de referinta pentru proprietarii cu masini electrice, preturi care variaza intre 1.397 de lei (51-60 de ani) si 2.742 de lei. Această creștere semnificativă a polițelor RCA, cu aproape 40%, a creat valuri atât printre șoferi, cât și la nivelul clasei politice.

Primul care a luat atitudine a fost ministrul Finanțelor.  „Și eu cred ca sunt prea ridicate,”  a spus Adrian Caciu.

Oficialul de la Finanțe a declarat că e nevoie de mai multe companii de asigurări pe aceasta piață, astfel încât competiția dintre ele să ducă la scăderea prețurilor.

„Trebuie, din punctul meu de vedere, ca piața de asigurări să se diversifice. Dacă avem prețuri crescute pe o piață este pentru că sunt prea puțini jucători și nu face bine clientului, sau consumatorului”, a spus ministrul.

La rândul său, Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că scumpirea polițelor RCA poate fi un faliment anunțat și susține că ar fi semnale pe piață în acest sens.

'Sunt ferm convins ca Guvernul va interveni, asa cum a mai facut o data', a spus Marcel Ciolacu, despre majorarea preturilor la politelor RCA.

Liderul PSD a mai precizat că un vicepreședinte ASF i-a cerut o audiență, iar președintele ASF a cerut să fie primit de premier.

„Există anumite semnale pe piață că ar exista această posibilitate', a adăugat Ciolacu. Oficialul PSD a mai spsus că ASF și Guvernul pot interveni în privința prețurilor la polițele RCA.

Parlamentarii doresc să ceară socoteală ASF cu privire la creșterea tarifelor RCA

Grupul parlamentar al USR va adresa conducerii Autorității de Supraveghere Financiara (ASF) o solicitare pentru a veni la Parlament pe tema politelor RCA, a declarat, miercuri, senatorul Anca Dragu.

Întrebată la Parlament daca USR va chema în Parlament conducerea ASF pe tema polițelor RCA, Anca Dragu a confirmat: „Da, cu siguranta. Astazi am discutat deja cu colegii mei și noi am mai cerut ca ASF sa vină să discutăm. Nu se întamplă acest lucru”. Potrivit senatoarei, „aceste numiri politice de fapt îi și protejează pe cei care conduc aceasta instituție'.

„Dar da, vom insista ca ASF sa vina si sa dea socoteală, să explice ceea ce face, de fapt ceea ce nu se întamplă, pentru că e clar ca nu și-au facut treaba în ceea ce privește supravegherea pieței de asigurări', a adaugat Anca Dragu.