MENIU

Scandalul momentului pe litoral. Algele inundă plajele, autoritățile dau din umeri: "Facem toate eforturile necesare. E un fenomen natural"

Alge pe litoral

Cantităţile de alge de pe Litoral sunt adunate în fiecare noapte de către echipe specializate, cu ajutorul utilajelor din dotare, au precizat joi reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), pe pagina oficială de Facebook.

"În urma fenomenului algal apărut în staţiunile din sudul litoralului românesc suntem prezenţi, ca în fiecare seară, la malul marii, după plecarea turiştilor pentru a aduna algele de la linia apei. Echipele din cadrul Sistemului de Gospodărirea Apelor Constanţa al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) cu utilajele din dotare fac toate eforturile necesare ca acest fenomen natural, care are loc la linia ţărmului, să nu reprezinte un disconfort pentru turişti şi constănţeni. Programul de desfăşurare a acestor activităţi se derulează numai noaptea fiind condiţionat de prezenţa turiştilor pe plajă. Astfel că aceste lucrări nu se pot desfăşura pe timpul zilei din motive de siguranţă", susţin specialiştii.

Potrivit datelor centralizate de "Apele Române", de la începutul sezonului estival şi până în prezent, au fost adunate de pe întreg litoralul românesc aproximativ 2.000 de tone de alge, dintre care 800 de tone strânse doar în ultima săptămână.

"Prezenţa algelor aduse de curenţii marini la ţărmul mării nu este dăunătoare sănătăţii. Acestea se dezvoltă în număr mare pe fundul mării, la adâncimi mici din cauza temperaturilor ridicate (având nevoie de multă lumină şi căldură) şi sunt smulse de curenţii marini şi aduse la mal", menţionează sursa citată.

Mai multe articole despre:
litoral mamaia