MENIU

Scandalul de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Se cere intervenția ministrului Sănătății. Pacienții vor face plângeri

Foto arhivă Inquam

În timp ce pacienții din spital urlă de durere că nu au calmante și niciun fel de pastile, potrivit presei locale, managerul și directorul medical au plecat în concediu de odihnă. Motiv pentru care nu mai are cine să facă achizițiile necesare. Vasile Barbu, peședintele Asociației Pacienților, a declarat că va face o plângere către ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Nu au adrenalină la cei cu tensine mică. Lipsesc medicamente vitale de la Terapie Intensivă. Prograul de infarct este blocat de manager. Acum, dacă ajunge un pacient acolo se fac eforturi disperate pentru programul de cardiologie. La ora actuală nu se pot face achiziții pentru cardiologie intervențională. Se comportă la modul infantil, directorul și managerul. Fac special. Acum, la achiziții e nevoie de cel putin 10 persoane, la câte materiale are nevoie un spital. Nu există nici la chirurgie. Nu se poate asigura siguranța pacienților. Este un dezastru de management, directorul trebuie suspendat. Chiar acum formulez o plângere către ministrul Sănătații, deși nu doar ministerul poate rezolva această problema, ci cosiliul de administrație al spitaluiui. Din păcate, acest consiliu a fost controlat și de minister și de cei de la DSP, dar nu au fost luate măsuri”, a declarat la Realitatea Plus președintele Asociației Pacienților, Vasile Barbu. 

Plecarea în concediu a conducerii unității medicale din Iași vine după scandalul de săptămâna trecută, cand au fost făcute publice inforamații absolut halucinante despre situația din spital.

Mai exact, spitalul nu are în stoc medicamente de bază, cum ar fi calmantele sau chiar banala aspirină.

Surse din spital spuneau că a existat o situație în luna iunie, în care au avut loc 5 intervenții chirurgicale iar pacienții cărora le trecea efectul anesteziei nu aveau calmante, iar aceștia urlau de durere.