MENIU

Scandalos! Cum a ajuns o asistentă medicală din Satu Mare care a absolvit facultatea la 43 de ani să gestioneze zeci de miliarde de lei în doar câțiva ani

Scandalos! Cum a ajuns o asistentă medicală din Satu Mare care a absolvit facultatea la 43 de ani să gestioneze zeci de miliarde de lei în doar câțiva ani

Un nou scandal în instituțiile statului: o asistentă medicală din Satu Mare care a absolvit facultatea la 43 de ani a ajuns să gestioneze zeci de miliarde de lei în doar câțiva ani. În 2019, aceasta a fost propulsată la conducerea Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, însă trecutul ei rămâne pentru mulți un puzzle greu de asamblat. Contactată de jurnaliștii Realitatea PLUS, Gabriela Opriș nu a oferit un punct de vedere până la momentul difuzării acestui material. 

Pe site-ul ANPIS, biografia postată de Gabriela Opriș este aproape inexistentă. Femeia s-a născut în 1963 și nu se știe ce liceu a absolvit. Ce se știe, însă, este faptul că din 1981, când avea 18 ani, până în 2006, a lucrat la spitalul județean Satu Mare, unde a fost asistentă, asistent medical șef și director de îngrijiri.

În 2006 a absolvit misterioasa „Academie Comercială” din Satu Mare, Faculatatea de „Management Financiar Bancar”, fiind licenţiată în „Management” la Faculatatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Petrol-Gaze Ploieşti.

În 2018, Opriș este promovată la București, unde ocupă funcția de „director cabinet Secretar de Stat la Ministerul Muncii si Justitiei Sociale”. Un an mai târziu, în ianuarie 2019, ocupă funcția de director general adjunct la ANPIS, acum fiind director general.



Averea bugetarei este și ea impresionantă, în ciuda puținelor detalii despre experiența femeii: are 3 vile, dintre care una în București, de 295 mp, circa 5.000 mp în intravilan în județul Satu Mare, circa 4,5 hectare de teren agricol tot în Satu Mare și două mașini.

Gabriela Opriș câștiga, de la stat, circa 11.500 de lei pe lună, iar soțul avea, în anul fiscal 2022, o pensie specicală de aproximativ 12.500 lei/lună.