MENIU

Scandal uriaș pe banii Primăriei Sectorului 1 - Clotilde Armand vrea dizolvarea Consiliului Local și va depune plângeri penale

Clotilde Armand, primarul sectorului 1

Este scandal la Primaria Sectorului 1. Clotilde Armand amenință că va dizolva consiliul local, dacă nu votează bugetul. Consilierii PNL și PSD spun, însă, că nu vor ceda amenițărilor. Primarul trebuie să vină cu un buget legal și să recupereze datoriile din scandalul gunoaielor. Consilierul Adrian Oianu subliniază că bugetul primăriei este unul incomplet, care l-ar putea pune în mare dificultate pe următorul edil în funcție. 

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand susține că a pus în dezbatere proiectul de buget încă de acum două luni, dar consilierii PNL și PSD din Sectorul 1 nu ar fi avut nici o obiecție la proiectul de buget, după care au blocat de nouă ori votul decisiv.

"A urmat un lung șir de noua ședințe de Consiliu Local. De fiecare data consilierii PNL - PSD au invocat diverse non-motive si nu au votat. 1.56 MUSCA Au spus ca bugetul nu este legal. 2.18 MUSCA 2.30 Acest buget este legal. Daca n-ar fi, chiar consilierii PSD-PNL, care au o majoritate pot sa depuna amendamente ptr ca proiectul sa intre in legalitate daca asa spun ei", a declarat Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

Mai mult, edilul a declarat că a decis să depună plângeri penale pe numele consilierilor locali din PNL și PSD, care refuză votarea bugetului și va solicita dizolvarea Consiliului Local în instanță.

La rândul lor, consilierii spun că primarul nu respectă legea și că trebuie să vină cu un buget complet pentru a evita acumularea unor datorii suplimentare.

"Atentie! Un buget care nu contine tot in el, vorbim aici de datorii si de datorii venite din tot felul - pot fi si in litigiu - duce la o acumulare de datorii, care lasa poate peste 2 ani un buget imposibil, datorii imposibil de platit la urmatorul primar", a declarat Adrian Oianu.

"A fost votat bugetul, dar a fost respins pentru ca nu respecta legea si se ascunde in spatele acestei decizii in loc sa vina mai repede cu un buget legal", a declarat și Dinu Gheorghe, consilier PNL Sector 1.

Presa nu a fost lăsată să intre la ședinta consilului. Consilierii au cerut ajutorul poliției, dar nu au avut sorți de izbândă.