MENIU

Scandal uriaș la o școală din Bacău, după ce o învățătoare a jignit un copil cu autism - Declarații revoltătoare

Scandal uriaș la o școală din Bacău, după ce o învățătoare a jignit un copil cu autism - Declarații revoltătoare

Este anchetă de amploare la o școală din Bacău după ce o învățătoare a jignit un copil cu dizabilități pe grupul de părinți de pe rețelele de socializare. Cadrul didactic i-a răspuns agresiv chiar mamei băiatului care suferă de autism. „Nu pot răspunde de toți handicapții, eu răspund doar de copiii ok care se integrează”, este mesajul șocant al dascălului. 

Șocată de mesajul revoltător, mama s-a dus imediat la Inspectoratul Școlar cu dovada și a făcut o petiție și a anunțat că va depune plângere la poliție și Parchet pentru amenințare și discriminare în cazul copilului său.

De cealaltă parte, însă, conducerea instituției de învățământ spune că în repetate rânduri mama s-ar fi certat cu învățătoarea dar și cu alți părinți, iar părinții, la rândul lor, se plâng că copilul acesteia ar fi violent la ore.

Totul a pornit după ce în urmă cu o săptămână, elevul, care suferă de autism, dar și de sindrom hiperkinetic, s-ar fi luat la ceartă și ar fi devenit violent cu un alt copil din clasă. Atunci mama copilului ar fi avut o discuție cu directoarea școlii, ceea ce a provocat reacții revoltătoare din partea învățătoarei Aceasta a a simțit nevoia să intervină în acest conflict și a trimis mai multe mesaje pe un grup de părinți, unde se afla și mama copilului.

Directoarea școlii a încercat să o apere pe învățătoare și a susținut că în urmă cu câteva zile, băiatul care suferă de autism ar fi bătut un coleg în curtea școlii.

După mai multe schimburi de replici pe grupul de Whatsapp al părinților, învățătoarea ar fi jignit elevul, afirmînd clar că nu dorește să aibă grijă de acesta, fiind un copil cu nevoi speciale.

Mama copilului susține însă că învățătoarea i-ar fi interzis ulterior să mai intre în școală pentru a-și însoți copilul la ore, așa cum se întâmpla până atunci.

Băiatului cu dizabilități i s-a recomandat de către o comisie de medici, ca acesta să învețe în colectivitate, într-o școală publică, dar cu însoțitor.

Mama acestuia l-a însoțit în cea mai mare parte a timpului la ore și în pauze, iar ceilalți părinți, dar și profesori s-ar fi simțit deranjați de acest lucru.