MENIU

Scandal uriaș în Pamplona! Ce s-a întâmplat când au fost reluate cursele cu tauri, după 2 ani de pauză - VIDEO

Scandal uriaș în Pamplona! Ce s-a întâmplat când au fost reluate cursele cu tauri, după 2 ani de pauză

Scandal uriaș după ce au fost reluate celebrele curse cu tauri de la Pamplona, după doi ani de pauză în Spania!

Valuri de sangria au curs în oraşul spaniol, unde mii de oameni au luat parte la startul unei noi ediţii a Festivalului San Fermin. De cealaltă parte, însă, au avut loc proteste. Zeci de activiști pentru drepturile animalelor au ieșit în stradă pentru a-și arăta revolta față de uciderea taurilor din cadrul festivalului. 

Mii de petrecăreţi îmbrăcaţi în alb şi purtând eşarfe roşii au umplut străzile oraşului spaniol Pamplona pentru a asista la momentul în care explozia unei petarde a dat startul ediţiei curselor cu tauri care va ține opt zile.

Evenimentul a fost anulat în 2020 şi în 2021 din cauza restricţiilor impuse de pandemie.

După festivitatea de deschidere, urmează să înceapă și cursele. În timpul acestora, şase tauri de luptă îi vor alerga pe participanţi pe străzile înguste din centrul vechi al oraşului spaniol pe o distanţă de 800 de metri. În total sunt organizate opt curse şi fiecare dintre ele durează între trei şi cinci minute. Cursele se termină într-o arenă, unde animalele sunt oprite şi direcţionate spre ţarcuri, înainte de a fi readuse pentru luptele organizate în timpul serii, în urma cărora sunt ucise.

Din acest motiv, zeci de activişti pentru drepturile animalelor au ieșit pe străzile din Pamplona îmbrăcați în dinozauri, scandând sloganul "Luptele cu tauri sunt preistorice!".

Festivalul San Fermin este periculos pentru oameni, dat fiind că cel puţin 16 alergători au murit de-a lungul ediţiilor precedente, ultima victimă fiind un bărbat care a fost lovit mortal de un taur în anul 2009. 

Mai multe articole despre:
curse tauri spania pamplona drepturile animalelor