MENIU

Scandal și acuzații de fraudă la recensământ! Miza: să nu scadă numărul de funcționari și salariile lor. Schema combinațiilor din primării

Situație fără precedent în Gorj. Mai multe comune din județ au înregistrat o creștere neașteptată a numărului de locuitori, deși aceștia nu au domiciliul în zonele respective. Unul dintre primari spune că s-a ajuns aici pentru ca localitatea să nu fie „retrogradată”.

Mai multe comune din judeţul Gorj, unele izolate, au înregistrat o creștere spectaculoasă și neaşteptată a numărului de locuitori, în urma ultimului recensământ, deşi aceştia nu au domiciul în zonele respective, transmite Adevărul.

Unul dintre primari a explicat că scopul a fost ca localitatea să nu fie „retrogradată”.

Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia de Amaradia, a explicat cum populaţia comunei este mai mare: „Am avut o populaţie de 3.628. Cu alunecările de teren s-au mai mutat la Cojani şi la Câmpu Mare. Scopul nostru era să avem tot peste 3.000, ca să rămânem localitate de gradul II. De asta ne-am luptat şi noi cu echipa primăriei şi cu recenzorii. Avem peste 3.100 şi asta înseamnă că rămânem comună de gradul II“.

Mai multe articole despre:
gorj recensamant