MENIU

Scandal sexual în Parlamentul din Australia. Filmări compromițătoare din camera de rugăciuni

Acuzații grave în Australia

Guvernul din Australia se confruntă cu acuzații grave, după ce în spațiul public au apărut înregistrări cu mai mulți angajați filmați în timp ce întrețineau relații sexuale în Parlament. 

Noile înregistrări au apărut după ce o fostă angajată şi-a acuzat un fost coleg de viol. Brittany Higgins susține că a fost violată de un coleg senior într-un birou, în martie 2019, dar spune că s-a simțit presată să nu raporteze incidentul poliției.

Noile înregistrări video şi fotografii ar fi fost distribuite pe un grup de discuţii între angajaţi ai guvernului conservator înainte de a fi făcute publice de un avertizor de integritate. Luni seară, au fost făcute publice de cotidianul The Australian şi de postul de televiziune Channel 10.
Avertizorul de integritate, identificat doar cu prenumele de Tom, a declarat în media că angajaţi ai guvernului şi deputaţi au avut deseori relaţii sexuale într-o sală de rugăciune din Parlament şi că în clădire au fost aduse prostituate ”pentru plăcerea unor deputaţi ai coaliţiei”. Potrivit acestuia, unii angajaţi schimbau fotografii cu caracter pornografic. 
Avertizorul de integritate a subliniat că este vorba despre ”o cultură a bărbaţilor care consideră că pot face orice doresc ei”. Deşi aceşti angajaţi probabil nu au încălcat nicio lege, ”moral, sunt compromişi”, a adăugat acesta. 

Premierul conservator, Scott Morrison, a catalogat aceste comportamente drept ”scandaloase”. Ministrul pentru Femei, Marise Payne, a declarat că aceste dezvăluiri sunt ”mai mult decât consternante” şi că ele întăresc nevoia anchetei care a fost dispusă de guvern asupra culturii muncii în Parlament. 

Dezvăluirile au declanșat proteste ample. Săptămâna trecută, mii de oameni au protestat în toată țara față de abuzurile sexuale și hărțuirea femeilor din Australia.

Un consilier a fost deja demis, iar guvernul a promis că vor urma şi alte concedieri, potrivit Agerpres. 

 

 

Mai multe articole despre:
australia scandal sexual parlament