MENIU

Scandal REGAL! Prinţul Andrew se va confrunta cu un proces civil în cazul de agresiune sexuală asupra unei minore

Printul Andrew FOTO: PRofimedia

Prinţul Andrew urmează să se confrunte cu un proces civil la New York, deoarece moţiunea sa de respingere a cazului de agresiune sexuală al Virginiei Giuffre a fost respinsă miercuri de un judecător, scrie Variety.

Cel de-al doilea fiu al Reginei Elizabeth a II-a, care este al nouălea în ordinea succesiunii la tron, va fi obligat să lupte împotriva acuzaţiilor lui Giuffre de agresiune sexuală într-o sală de judecată din New York.

Echipa juridică a prinţului britanic a încercat ca acest caz să fie respins pe motiv că era „insuficient din punct de vedere juridic”, în mare parte din cauza unui acord pe care l-a semnat în 2009 cu prietenul său, agresorul sexual condamnat Jeffrey Epstein, despre care el a susţinut că l-a eliberat de orice răspundere.

Un judecător a respins această cerere miercuri.

Virginia Giuffre, americana care l-a acuzat pe prinţul Andrew de abuzuri sexuale sub influenţa finanţatorului Jeffrey Epstein pe când avea 17 ani, a depus plângere contra ducelui de York în august 2021, la New York. 

În reclamaţie se arată că ducele de York este "un bărbat puternic" căruia Virginia Giuffre i-a fost „predată în scopuri sexuale” între anii 2000 şi 2002, începând cu vârsta de 16 ani, în reţeaua de trafic sexual pentru care Jeffrey Epstein a fost acuzat şi închis. Acesta din urmă s-a sinucis în închisoarea din Manhattan în vara lui 2019.

Prinţul Andrew, care a respins deja aceste acuzaţii, este învinuit că "a agresat-o sexual" pe Virginia Giuffre, pe atunci minoră, de trei ori: la Londra, la o apropiată al lui Epstein, Ghislaine Maxwell, şi pe proprietăţile omului de afaceri la New York şi din Insulele Virgine.

În vârstă de 61 de ani, prinţul Andrew a dezminţit "categoric" astfel de acuzaţii într-un interviu considerat dezastruos de BBC în noiembrie 2019. El a spus că o fotografie în care apare alături de Vrginia Giuffre şi cu Ghislaine Maxwell în planul secund, nu ar fi adevărată. Maxwell este încarcerată si acuzata de complicitate în acest caz.