MENIU

Scandal pe imagine: Poliția Locală, acuzată că "fură" identitatea Poliției Române

Scandal pe imagine: Poliția Locală, acuză că

Acuzații grave la adresa Poliției Locale. Sindicaliștii din Poliție susțin că instituția din subordinea primăriilor copiază grafica și uniforma Poliției Române, dar și elementele vizuale de pe autospeciale, astfel încât cetățenii sunt induși în eroare.

Într-o postare pe rețelele de socializare, sindicatul Europol acuză polițiile locale și primăriile că se grăbeasc să copieze noua identitate grafică și noul design al uniformelor Poliției Române.

Motivul, se spune în comunicat, ar fi acela de a "continua să inducă în eroare comunitatea. Sindicaliștii oferă exemplul rebrenduriii automobilelor poliției locale din Baia Mare.

Pe de altă parte, polițiștii din Europol îl critică și pe ministrul Marcel Vela pentru încercarea de a schimba denumirea Poliției Române în Poliție "Națională" pentru a nu mai fi confundată cu Poliția Locală.

"Adică o instituție cu o istorie de 200 de ani își va schimba numele în locul uneia care este aservită primarilor și intereselor lor, apărută ca denumire în 2010, și care s-ar impune să revină la denumirea inițială de "Corpul gardienilor publici"."