MENIU

Scandal monstru la vărful catolicismului: Papa Ioan Paul al II-lea, acuzat că racola fete

Foto: Profimedia

Cel mai iubit suveran pontif din istorie, Papa Ioan Paul al II-lea este acuzat că, în timpul pontificatului, racola fete pe care ulterior le ducea la Vatican. Cazul a luat din nou amploare după 40 de ani, când fratele Emanuelei Orlandi, o tânără dispărută la Vatican, a luat legătura cu procurorul șef al Vaticanului și a făcut declarații șocante. 

Pietro Orlandi, fratele Emanuelei Orlandi, tânăra dispăruta la Vatican la vârsta de 15 ani care nu a mai reușit să se întoarcă acasă după o lecție de muzică la Roma a făcut declarații șocante după ce a luat legătura cu procurorul Vaticanului la mai bine de 40 de ani de la dispariție.

Acesta a apărut într-o emisiune de televiziune în care a prezentat o parte dintr-o înregistrare audio cu vocea unui bărbat despre care a spuns că face parte dintr-un grup de crimă organizată, despre care presa italiană a speculat de zeci de ani că ar fi putut fi implicat în dispariţia surorii sale. Mai mult acestea a spus că Papa ieşea seara cu doi monseniori polonezi şi cu siguranţă nu era pentru a binecuvânta case ci pentru a racola fete.

Suveranul Pontif, spune acesta, ar fi contribuit la dispariția Emanuelei Orlandi, în 1983. La acea vreme, fratele acesteia, Pietro Orlandi, a cerut orice informații despre posibilele implicații ale Vaticanului în dispariția surorii sale.

După 40 de ani fără sora sa, Orlandi a primit un pachet cu o scrisoare anonimă și o fotografie în care apărea o femeie de o asemănare izbitoare cu sora sa. Mesajul sugera că femeia ar fi în viață. Însă, mai târziu, în 2019, într-un cimitir german, rămășițele unei fete aveau să schimbe scenariul.

Unii au speculat că este vorba de trupul neînsuflețit al Emanuelei. Povestea continuă și în zilele noastre. Un bărbat, presupus membru al unui grup mafiot implicat în dispariția fetei, a adus detalii șocante în atenția publicului și sugerează Papa Ioan Paul al II-lea racola minore și apoi încerca să scape de ele cu ajutorul unei rețele de capelani ai închisorii.

În urma scandalului, Papa Francisc a reacționat și a respins acuzațiile pe care le-a considerat a fi nefondate.