MENIU

Scandal lângă Mitropolia din Constanţa - Calugăr recalcitrant, imobilizat de polițiști

Calugăr recalcitrant, imobilizat de polițiști - Captură video

A fost scandal lângă Mitropolia din Constanța. Un călugăr a fost pus la pământ de mai mulți polițiști. Potrivit imaginilor apărute în spațiul public, bărbatul era foarte nervos. La fața locului a fost chemat și un echipaj al ambulanței. 

Un călugăr de la Catedrala Arhiepiscopală a fost, luni, imobilizat de polițiști și amendat cu 800 lei pentru tulburarea liniştii publice şi adresarea de injurii.

Din primele informații, se pare că acesta a fost implicat într-un conflict cu o femeie, pe stradă, în zona Arhiepiscopiei Tomisului din municipiul Constanţa.

Bărbatul a fost transportat la Secţia de Neuropsihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

"În jurul orei 16.00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că ar fi avut un conflict spontan cu o femeie. Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii l-au identificat pe bărbatul în cauză, care ar fi avut un conflict cu o femeie referitor la faptul că aceasta ar fi condus un autoturism prea aproape de bordura pe care se afla bărbatul.

Din momentul în care a fost legitimat, bărbatul a manifestat un comportament recalcitrant şi agresiv verbal, moment pentru care a fost imobilizat, acesta acceptând ulterior să coopereze cu forţele de ordine.

Bărbatul a fost transportat la Secţia de Neuropsihiatrie a Spitalului Judeţean Constanţa. Acesta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 800 de lei, la Legea 61/1991, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi adresarea de injurii", potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat că este vorba despre "un călugăr de la catedrală, care are un moment de cădere nervoasă, psihică" şi care "nu a avut astfel de manifestări până acum", informează Agerpres.