MENIU

Scandal la un liceu din Constanța. Noul director a fost angajat, deși a picat examenul VIDEO

Foto arhivă Inquam

Este scandal la un liceu din Constanța, după ce Inspectoratul Școlar Județean a propus o nouă conducere. Cadrele didactice sunt revoltate pentru că noul director a fost numit, deși a picat concursul pentru postul de director adjunct.

Inspectoratul școlar se apără și spune că a fost respectată întocmai legislația în vigoare. 

30 de profesori de la liceul tehnologic din Constanța au ieșit în fața unității de învățământ pentru a protesta față de noua conducere. Aproape toate cadrele didactice sunt revoltate și spun că noul director nu este calificat pentru o funcție de conducere.

„A fost numit în fucția de director un candidat care a fost respins la proba de interviu pentru școala noastră. Nu deține nici măcar informații de bază legate de unitatea noastră școlară”, a declarat profesorul Claudia Duitrache.

„Interviul a demonstrat că doamna nu era cea mai potrivită să vină în această școală și să fie director. Un liceu tehnic e mai mult decât o școală! Aici e vorba de practiă în producție, e vorba de a pregăti tehnicieni”, a declarat profesorul Liliana Bârlădeanu

Inspectorii școlari spun că la numirea în funcție a fost respectată legea.

„Doamna profesoară Aurelia Năstase a promovat concursul, obținând notă peste 7 la proba scrisă și notă peste 7 la proba de interviu. Așadar, cererea ei de a ocupa prin detașare funcția de director are prioritate”, a declarat Sorin Mihai de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Profesorii amenință cu proteste masive în cazul în care decizia nu va fi revizuită. Aceștia spun că dacă nu se vor lua măsuri nu vor mai intra la ore.