MENIU

Scandal la CSM! Concursul pentru șefia Secției Speciale, contestat de procurorul Pîrlog

Concursul pentru șefia Secției Special este contestat vehement de unul dintre cei trei candidați. Procurorul Bogdan Pîrlog, cel care și-a propus să desființeze secția dacă va fi ales șef, cere acum CSM să invalideze concursul și contestă imparțialitea mai multor membri CSM.

"Bogdan Pîrlog, procurorul care a început dosarul împotriva jandarmilor pentru violențele de la mitingul din 10 august și care a fost respins la concursul pentru conducerea Secției Speciale, solicită CSM nevalidarea concursului și îndepărtarea a judecătoarelor Lia Savonea, Oprina Evelina, Baltag Gabriela şi Marcu Simona Camelia, Ghenea Mariana şi Țânț Nicoleta Margareta de la votul în plen.

Pîrlog acuză membrii comisiei de concurs de ostilitate vădită, crea credință și lipsă de imparțialitate, susținând că la momentul susținerii interviului se afla împreună cu familia în vizită la acvariul din Barcelona, deși solicitase reprogramarea interviului", conform G4 Media.

Adina Florea, procurarea care o anchetează pe Laura Codruța Kovesi, este la un pas să devină șefa Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Florea a obținut cel mai mare punctaj în comisia din Consiliul Superior al Magistraturii care a analizat candidaturile. Astăzi, plenul CSM trebuie să valideze rezultatul.

Nu a ajuns șefă la DNA, dar este un pas să conducă Secția Specială

Mai multe articole despre:
scandal CSM