MENIU

Scandal INTERNAȚIONAL! Aceasta este a doua țară care își mută ambasada în Ierusalim, după SUA

Ierusalim, capitala Israelului

Președintele Guatemalei, Jimmy Morales, a anunțat duminică relocarea la Ierusalim a ambasadei țării sale din Israel, în sprijinul deciziei SUA în pofida votului Adunării Generale a ONU de conamnare a deciziei Washingtonului.

"Am dat instrucţiuni ministrului de externe Sandra Jovel pentru a începe demersul" de punere în aplicare a acestei decizii, a scris preşedintele Jimmy Morales pe contul său de Twitter, potrivit Agerpres.

Preşedintele Guatemalei a precizat pe reţeaua socială că a luat această decizie după o discuţie telefonică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

"Unul dintre cele mai importante subiecte (de discuţie) cu premierul (israelian) a fost transferul ambasadei Guatemalei la Ierusalim", a spus Morales, subliniind "relaţiile excelente" dintre cele două ţări.

Israelul a salutat luni decizia Guatemalei de a-şi transfera ambasada la Ierusalim, la aproape trei săptămâni după ce preşedintele american Donald Trump a luat decizia controversată de a recunoaşte Oraşul Sfânt drept capitală a Israelului, relatează dpa şi Reuters.

Preşedintele Jimmy Morales şi ţara sa sunt "adevăraţi prieteni ai Israelului", a afirmat luni Yuli Edelstein, preşedintele parlamentului israelian.

Mai multe articole despre:
SUA Israel Guatemala ambasadă Ierusalim decizie