MENIU

SCANDAL înainte de votul de la PNL București: Orban-Cîțu, noi ATACURI în scandalul momentului

Violeta Alexandru și Ciprian Ciucu / Foto: Inquam Photos / George Calin

Alegerile de la PNL București s-au terminat cu un rezultat controversat. După ce a cerut ca scrutinul să fie unul secret, Ciprian Ciucu a câștigat filiala cu 498 de voturi, în timp ce Violeta Alexandru a obținut doar 405 voturi. Surpriza alegerilor a fost prezența primarului capitalei Nicușor Dan, care a venit să o susțină pe Violeta Alexandru, relatează Realitatea PLUS.

1100 de delegați din cele 6 sectoare ale Capitalei au decis prin vot cine va conduce cea mai importantă filială a partidului. În timp ce Violeta Alexandru a cerut ca votul să fie transparent, fără perdea la cabina de vot, susținătorii lui Ciprian Ciucu au purtat buline mov care să îi diferențieze de ceilalți membrii de partid.

"Nu-i o problema ca e bulina neagra sau mov. E doar un semn, un semn de noroc. (...) E secret (votul - n.r.)", a afirmat un delegat liberal.

"Habar n-am ce i cu bulina. Nu am experiențe de matrapaslacuri", a afirmat Ciucu, înainte de exprimarea votului.

Cu toate că nu este membru PNL, primarul Capitalei a venit să susțină echipa lui Ludovic Orban.

"Sunt un primar care e susţinut de trei partide în Consiliul General şi vreau să vă spun că relaţia cea mai solidă e cu PNL şi cea mai de încredere. O relaţie care este atât la nivelul Consilierilor General, la nivelul conducerii municipale a partidului şi la nivelul conducerii naţionale a partidului", a afirmat Nicușor Dan, în discursul susținut cu acest prilej.

Premierul Florin Cîțu a promis la alegeri că liberalii vor avea proprii candidați la locale dacă va ajunge președinte de partid.

"Vreau sa fim cel mai mare partid si asta inseamna ca vom sustine candidati liberali la toate primariile de sector. Cu tot respectul, in 2024 voi sustine un cadidat liberal la primaria generala. Nu vom mai face compromisuri. Compromisurule costa", a declarat Cîțu.

"Si eu mi-as fi droit din toata inima sa sustin doar candidate liberali (...). Daca faceam asta, astazi primar general al Capitalei ar fi fost Gabriela Vranceanu Firea din partea PSD", a fost replica lui Orban.

Ciprian Ciucu a candidat în echipa lui Florin Cîțu, cu toate că era semnatarul unui acord cu Orban.

"La o zi dupa semnarea protocolului, a venit un coleg consternat, care mi-a zis ca Ciprian Ciucu si-a depus candidatura in prezenta lui Citu", a aratat liderul liberal.

Ciucu îl contrazice insa pe președintele PNL: "Va dau cuvantul meu de onoare ca l-am sunat. Va dau cuvantul meu de onoare, de om".

Alegerile liberale nu au fost lipsite de peripeții. Un delegat nemulțumit a urcat pe scenă în timpul discursurilor, iar la vot delegații s-a înghesuit.

Citește și Ciprian Ciucu, noul președinte PNL București. Cu ce scor a câștigat în fața Violetei Alexandru