MENIU

Scandal cu iz penal - cum a devenit un consilier local apărătorul unei firme private. Cazul ROMPREST

Conflict de interese uriaș, la Primăria Sectorului 1! Joi, la Tribunalul București, avocații companiei ROMPREST au solicitat audierea ca martor a unuia dintre consilierii locali ai PNL Sector 1, Dan Podaru. Acesta a fost chemat să susțină cauza operatorului de salubritate. Situația este cu atât mai absurdă cu cât, în realitate, este de datoria unui ales local să vegheze la cheltuirea corectă a banului public, și nu să devină apărătorul unei firme private.

"Semnalez un lucru grav care se întâmplă astăzi (joi, n.r.) în procesul în care Primăria Sectorului 1 condusă de Clotilde Armand a cerut rezilierea contractului cu operatorul de salubrizare Romprest. Astăzi la ora 15.00 la Tribunalul București, avocații companiei Romprest au solicitat audierea ca martor a unuia dintre consilierii locali ai PNL Sector 1 !

Nu agreez acuzațiile aruncate paușal asupra unui întreg partid dar cu siguranță nu este în atribuțiile unui consilier local să devină apărătorul unei firme private.

Având în vedere că același domn Dan Podaru - consilier PNL Sector 1 - a avut în mod repetat în Consiliul Local S1 multiple poziții vădite în favoarea Romprest, o suspiciune rezonabilă se transformă într-un conflict de interese pe care îl semnalez public și față de care sper că partidul din care face parte va acționa, dacă nu vrea să fie de-a dreptul apărătorul intereselor Romprest (și nu ale cetățenilor) în București", a scris Vlad Voiculescu, președintele USR București, într-o postare pe Facebook. 

Clotilde Armand cere PNL revocarea lui Dan Podaru din funcția de consilier local 

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a solicitat liberalilor revocarea lui Dan Podaru din funcția de consilier local, acuzând că acesta urmează să fie audiat ca martor în dosarul privind rezilierea contractului cu Romprest.

"Un lucru grav se întâmplă astăzi în procesul în care cerem rezilierea contractului cu operatorul de salubrizare, la ora 15.00 este un termen important la Tribunalul București. Judecătorii urmează să audieze ca martor un consilier local PNL, la solicitarea avocaților Romprest. Da, ați auzit bine, un ales local -care este foarte vocal când se discută despre bugetul pentru salubrizare sau despre rezilierea contractului- este chemat să susțină cauza operatorului de salubritate. Cer public președintelui PNL Sectorul 1, Sebastian Burduja, și președintelui PNL București, Ciprian Ciucu, ca aleșii PNL să nu se implice în acest proces și să-l revoce din funcția de consilier local pe Dan Podaru. Un ales local trebuie să vegheze la cheltuirea corectă a banilor publici, nu să devină apărătorul unei firme private, ceea ce face acest consilier este un conflict de interese uriaș", susține edilul, într-o postare pe Facebook.

Una din cele mai mari "reușite" ale Comisiei Mixte de mediere a conflictelor contractuale existente între Primăria Sectorului 1 și compania Romprest a fost declanșarea crizei gonoaielor, care a transformat Sectorul 1 într-o veritabilă ghenă. 

Mai multe articole despre:
dan podaru romprest salubritate clotilde armand