MENIU

SCANDAL CNA. Valentin Jucan: Românii care ne plătesc salariile trebuie să vadă abuzurile din şedinţe

Valentin Jucan, membru CNA: " La Consiliul Național al Audiovizualului este o LUPTĂ DE GHERILĂ"

Membrul CNA Valentin Jucan a explicat, la REALITATEA TV, despre decizia sa de a cere transmiterea şedinţelor CNA în direct, pe internet. Cererea sa s-a lovit de refuzul categoric al colegilor săi, şedinţa de marţi, 17 iunie, fiind suspendată de preşedintele CNA, Laura Georgescu, pentru că era transmisă în direct pe internet.

Ameninţat de colegii săi din CNA şi cu plângeri penale din cauza deciziei sale de a difuza în direct pe pagina sa de Facebook şedinţele CNA, membrul CNA Valentin Jucan a explicat la REALITATEA TV decizia sa, punând-o pe seama abuzurilor CNA.

"Să începem prin a clarifica aspectul juridic: decizia mea de a transmite şedinţele CNA vine ca urmare a abuzurilor care se produc din partea majorităţii, aş spune chiar politice, la CNA.

Se spune clar în lege: şedintele CNA sunt publice. Singura excepţie sunt cele în care propunem şi alegem preşedintele şi vicepreşedintele. Suntem numiţi pentru a fi garanţi la adresa interesului public. Nu reprezint nici Senatul, nici un alt partid politic şi nicio altă facţiune, ci doar interesul public.

Consider că românii care ne plătesc salariile trebuie să vadă ce se întâmplă în aceste şedinţe.

Argumentele aduse de colegii mei, că au dreptul la propria imagine, sunt ridicole, pentru că sunt persoane publice şi trebuie să îşi asume asta".

Membrul CNA a mai precizat: "E mai simplu să nu te privească nimeni, pentru că e mai uşor să iei deciziile abuzive de care vorbeam.

Nu e nevoie de o reglementare specială pentru a filma, deci nu avem nevoie de acceptul membrilor CNA.

Legea audiovizualului e diferită din punct de vedere al modului în care se fac numirile de legea TVR, dacă în legea TVR se spune clar că membrii sunt propuşi de partide, aici se spune că sunt 3 membri propuşi de Senat, trei de Camera Deputaţilor...iar situaţia e incredibilă, pentru că s-a ajuns ca un partid să aibă o majoritate covârşitoare".