MENIU

Scanarea creierului te poate ajuta să afli cât de inteligent ești

Oamenii de știință îți pot spune cât de inteligent ești doar printr-o scanare a creierului care utilizează tehnologii de ultimă generație. Această metodă revoluționară oferă un nou mod de a defini și interpreta capacitatea mintală reală a creierului.

O echipă de cercetători au realizat un studiu în cadrul căruia au folosit o tehnologie de specialitate imagistică pentru a măsura creierul pacienților pentru entropie - varietatea de circuite nervoase folosite pentru a interpreta lumea din jur.

Majoritatea teoriilor despre conștiința umană se bazează pe conceptul de entropie, adică pe cercetările asupra îmbunătățirilor capacității imaginii de rezonanță magnetică funcțională (fMRI) și urmăresc modele de activitate chimică din creier.

În acest sens, cercetătorii au analizat fiecare regiune a creierului a 892 de bărbați și femei pentru a vedea cum anume se manifestă entropia.

„Studiul nostru oferă primele dovezi solide că scanările IRM funcționale ale entropiei creierului sunt un nou mijloc de înțelegere a inteligenței umane", a declarat cercetătorul Glenn Saxe, profesor de psihiatrie la Școala de Medicină NYU.

La ce vor ajuta aceste scanări fMRI ale entropiei în viitor

„Inteligența umană este atât de semnificativă, deoarece este vorba despre capacitatea de a înțelege ce urmează să se întâmple, când nu există nicio altă modalitate prealabilă de a ști ce s-ar putea întâmpla. Deci, un creier inteligent trebuie să fie flexibil în numărul de posibile moduri în care celulele nervoase, sau neuronii, pot fi reamenajați. Iar asta este entropia", a mai declarat Glenn Saxe.

De asemenea, scanările fMRI ale entropiei ar putea ajuta într-o zi la evaluarea problemelor legate de funcționarea creierului la persoanele cu depresie, tulburări post-traumatice sau autism. RMN-ul folosește câmpuri magnetice și unde radio pentru a măsura modificări subtile ale fluxului sanguin, pentru a detecta celulele și circuitele creierului care sunt active sau inactive.

Sursă

Mai multe articole despre:
creier scanare inteligenţă