MENIU

SATE OFERITE GRATIS dacă viitorul proprietar vine cu un plan concret de dezvoltare a zonei

Sate întregi din nord-vestul Spaniei au fost abandonate de locuitori

Vând sat în Galiţia, preţ - zero euro. Pare de necrezut, dar localităţi întregi din nord-vestul Spaniei sunt înstrăinate gratis în speranţa că regiunea va prospera din nou. Mii de imobile, unele vechi de sute de ani, zac abadonate. Dacă spaniolii le-au întors spatele, britanicii, americanii şi chiar ruşii sunt dornici să se stabilească aici.

Zidurile scorojite ale caselor abia se mai întrezăresc dincolo de vegetaţia luxuariantă. Locuitorii de aici au plecat în urmă cu o generaţie în căutarea unui loc de muncă la oraş şi nu s-au mai întors. Dar în paradisul pierdut, au găsit oportunităţi nemăsurate agenţii imobiliari.

Cătune cu trei, patru case sunt vândute la preţuri derizorii. Britanicul Neil Christie a cumpărat unul pentru 45 de mii de euro. Britanicul este acum proprietar peste 20 de mii de metri pătraţi de teren pe care îi gestionează cum crede de cuviinţă.

Sunt însă şi sate care se dau gratis dacă viitorul proprietar vine cu un plan concret de dezvoltare a zonei. Şi mai sunt şi excepţiile, sate estimate la trei milioane de euro, privilegiate de poziţia geografică ori clădirile istorice cruţate de trecerea timpului.

Mai multe articole despre:
SATE GRATIS SPANIA spania sate gratis