MENIU

Șase teste RT PCR, același rezultat: pozitiv COVID-19. Drama unei românce de 31 de ani

Șase teste RT PCR, același rezultat: pozitiv COVID-19. Drama unei românce de 31 de ani

Disperarea fără margini a unui pacient infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre o tânără de 31 de ani, care are până acum șase teste pozitive COVID-19, iar analizele de sânge arată că nu a dezvoltat încă anticorpi la acest virus. Tânăra este în continuare în izolare la domiciliu pentru că se teme ca ar putea infecta pe cineva.

Tânăra a declarat, astăzi, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, că a trecut aproape o lună de la primul test pozitiv, făcut pe data de 12 iulie, după ce a aflat că a luat contact cu un caz confirmat.

Fata povestește că s-a internat imediat ce a aflat rezultatul pozitiv, de teamă să nu apară complicații ale bolii. A stat 15 zile internată în spital, iatr primele simptome i-au apărut la două zile de la internare. La finalul celor 15 zile, tânăra a plecat acasă la cerere, tot pozitivă fiind. De atunci, fata a repetat testul din cinci în cinci zile, ultima dată pe data de 5 august, rezultatul fiind, în continuare, pozitiv. 

Ea spune că nu mai are simptome de aproximativ două săptămâni, fiind diagnosticată cu o formă ușoară a bolii, fără modificări pulmonare. La analizele de sânge recoltate în data de 6 august și IDM-ul apar ca fiind negative, ceea ce înseamnă că nu a devoltat anticorpi după trecerea prin infecția cu virusul SARS-CoV-2, așa cum ar fi fost de așteptat.

Tânăra a precizat, de asemenea, că a făcut testele în locuri diferite tocmai pentru a fi sigură că nu există nicio eroare la mijloc. 

"Din informațiile prezent până în acest moment în literatura de specialitate inernațională, aș putea spune, este recomandat ca în astfel de situații în care există o diferență testul RT PCR și anticorpi, reevaluarea să fie facută de un medic infectionist pentru că este extrem de important se vedem dacă acești anticorpi sunt prezenți legat de de imunitatea pe care o dezvoltă fiecare persoană după trecerea prin infecție. Legat de gradul de infecțiozitate, părerile țind să mergă către ideea că persoanele care au fost infectate - după două săptămâni de la momentul în care au fost infectate, mai ales dacă au avut forme ușoare sau sunt persoane asimptomatice - riscul de a prezenta un virus care să producă infecție este extrem de mic. RT PCR-ul relevă doar prezența virusului. Nu spune dacă acesta este într-o formă care să producă infecție sau sunt resturi virale, care se găsesc în organism și pe care acesta reușește mai greu să le elimine", a explicat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală. 

Mai multe articole despre:
tanara diagnosticata pozitiv de sase ori