MENIU

Şase înlocuitori sănătoşi pentru sare

Şase înlocuitori sănătoşi pentru sare

Medicul tocmai ţi-a recomandat să reduci consumul de sare? Sau pur şi simplu ai decis din proprie iniţiativă să mânânci mai puţin sărat? Bună idee! Trebuie să ştii că, potrivit recomandărilor actuale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cantitatea zilnică de sare nu trebuie să depăşească 6,5 grame. Numai că, deseori, această doză este depăşită cu mult.

Preferinţa pentru gustul sărat se poate modifica şi putem învăţa să pregătim mâncare gustoasă fără a utiliza solniţa. Iată o listă cu şase alternative sănătoase la sare.

Condimente

Întotdeauna binevenite pentru a da savoare mâncărurilor, condimentele scot la iveală în mod natural gustul alimentelor. Se adaugă direct peste alimentele crude sau preparate termic. Încercaţi, de exemplu, puţin turmeric peste legumele preparate la wok sau un praf de nucşoară la piureul de legume. Condimentele trebuie utilizate totuşi cu măsură. Nu înseamnă că dacă ne lipsim de sare putem compensa cu condimente. Riscăm să obţinem efectul invers, adică alterarea gustului, scrie adevarul.ro. Alte câteva exemple de combinaţii potrivite: fenicul cu peşte, paprika pentru crudităţi, turmeric peste dovlecei, scorţişoară pentru dulciuri.

Suc de lămâie

Gustul acrişor şi aroma proaspătă fac din sucul de lămâie ingredientul ideal la preparate din peşte, salate de legume, marinate pentru fripturi. Asocierea sucului de lămâie cu ulei de măsline, specifică dietei mediteraneene, ne ajută să obţinem mâncăruri pe cât de gustoase, pe atât de sănătoase. Un pont: sucul de lămâie compensează mai bine sare dacă îi adăugăm câteva picături de apă minerală acidulată.