MENIU

Sărbătorile de iarnă // Ce se întâmplă în organismul nostru după ce mâncăm slănină cu ceapă

Sărbătorile de iarnă // Slănină cu ceapa 

Sărbătorile de iarnă // Cand cercetarile medicale au descoperit actiunile negative ale produselor alimentare noi, care au incercat sa inlocuiasca grasimile traditionale, specialistii si-au indreptat atentia catre slanina, un aliment fara E-uri, coloranti si conservanti.

Sărbătorile de iarnă // Si au primit raspuns la intrebarea: de ce stramosii nostri au fost sanatosi si puternici? Ei bine, s-a dovedit ca slanina in­tareste siste­mul imunitar. Aceasta calitate se datoreaza acidului ara­hi­donic, care favorizeaza scaderea coleste­ro­lului, imbu­natateste functiile de protecţie ale organis­mului şi, de ase­menea, este necesar pentru producerea compusilor chimici responsabili pentru raspunsurile imu­ne şi reac­tiile inflamatorii.

* Cantitati mici de grasime sunt de folos pentru inima di vasele de sange, reglementeaza contractiile mus­culare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului car­diac, si sprijina tonusul vascular.

Sărbătorile de iarnă // * Fumatorii au, de asemenea, un beneficiu daca ma­nanca putina slanina, datorita faptului ca ea contine sele­niu. Acest microelement intareste sistemul imunitar si previne oxidarea in organism. Astfel, pagubele produse de tigari se reduc partial.

* Slanina incetineste si intoxicarea alcoolica, prin acoperirea peretilor stomacului cu grasime si crearea pan­­samentului gastric, care previne absorbtia rapida de al­cool din stomac. Alcoolul trece mai departe in intestin, unde, totusi, va fi absorbit, dar treptat.

Sărbătorile de iarnă // Grasimea de porc 

Sărbătorile de iarnă // Este utilizata pe scara larga in medicina populara, inca din negura timpului. Iata cateva retete din batrani:

* Remediu pentru dureri de articulatii. Inainte de culcare, se freaca bine articulatiile bolnave cu untura topita sau cu slanina veche, tocata prin masina de carne, la care se adauga o lingura de miere de al­bine. Deasupra se aplica celo­fan sau hartie de pergament, se inve­les­te cu un fular sau un batic de lana si se lasa sa actioneze peste noap­te.

Sărbătorile de iarnă // * Tulburarea mobilitatii arti­culare dupa traumatisme. Zona afectata se freaca cu 100 g grasime de porc, amestecata cu o lingura de sare, apoi se bandajeaza cu un strat gros de lana.

* Mastita. Pe locul inflamat se aplica o felie subtire de sla­nina veche, deasupra se pune o bucata de staniol de la o cio­colata sau dintr-un pachet de tigari şi se bandajeaza sau se lipeste cu leucoplast.