MENIU

Sărbătoare ORTODOXĂ. Moaștele Sfintei Maria Magdalena au ajuns în România, la Teleorman

Momentul primirii moaștelor sfinte (foto: Basilica)

Moaștele Sfintei Maria Magdalena au ajuns în România, iar credincioșii pot merge să le vadă, duminică, la așezământului monahal Pantocrator de la Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman. Sfintele moaște au fost aduse din Grecia, de la Mănăstirea Simonopetra și vor rămâne în lăcașul teleormănean până luni.

Tot în cadrul bisericii Așezământului monahal Pantocrator de la Drăgănești-Vlașca, zilele acestea, credincioșii se pot închina la moaștele Sfântului și Marelui Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir, aflate în patrimoniul Mitropoliei de Veria, din Grecia.

Pentru a se evita aglomerația, dar în același timp, pentru a da ocazia tuturor credincioșilor care își doresc, să se închine la sfântul altar al bisericii Aşezământului monahal Pantocrator de la Drăgăneşti – Vlaşca, preoții au prelungit perioada de închinare, potrivit Basilica.ro.
 
Menționăm faptul că perioada de închinare în sfântul altar a fost prelungită până vineri, 1 octombrie, pentru a se evita aglomerația și pentru ca să poată ajunge toți cei care doresc să ia parte la acest deosebit moment, au anunțat reprezentanții bisericii.