MENIU

Săptămână DECISIVĂ în cazul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban. Ce variante au social-democrații

Săptămână DECISIVĂ în cazul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban. Ce variante au social-democrații

Săptămână decisivă pentru depunerea moțiunii de cenzură. PSD face ultimele calcule. De cealaltă parte, PNL îi acuză pe social – democrați că vor să arunce țara în aer. Dacă moțiunea trece, în plină pandemie vom avea un Guvern interimar până la o nouă învestire, informează Realitatea PLUS. 

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că moțiunea de cenzură va fi depusă la jumătatea lunii august. Sunt voci din partid care cer ca moțiunea să fie votată înainte de congresul PSD, care este programat să aibă loc pe 22 august. 

Marcel Ciolacu nu a precizat încă data la care social-democrații vor face în Parlament demersurile pentru răsturnarea guvernului Orban.

Social-democrații trebuie să se decidă dacă vor depune moțiunea doar cu sprijinul parlamentarilor proprii sau vor cere semnături și de la alte partide. 

În acest moment, social-democrații au 210 parlamentari. Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă este nevoie de 233 de voturi. 

Spunea senatorul PSD Titus Corlățean că Victor Ponta este cel care deține voturile de care are nevoie partidul său pentru a răsturna guvernul Orban. 

În vederea moțiunii de cenzură, PSD poartă negocieri cu UDMR, ALDE și PRO România. De asemenea, caută și susținerea grupului minorităților naționale, altele decât cea maghiară. 

Mai multe articole despre:
motiune de cenzura psd