MENIU

SANCȚIUNI la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani! Medicii au FURAT din mâncarea bolnavilor

Bucatarie spital FOTO: Profimeda

Cinci angajaţi de la bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) au fost sancţionaţi salarial, după incidentul cu mâncarea dispărută din bucătăria unității sanitare.

La începutul lunii octombrie, managerul celui mai mare spital din judeţul Botoșani, a sesizat faptul că angajaţii de la bucătăria unităţii ar fi încercat să sustragă opt kilograme de carne şi mai multe pungi cu legume, iar din acest motiv a fost demarată o anchetă disciplinară. 

În urmă cu câteva zile, comisia care a anchetat cazul a finalizat cercetarea, astfel că au fost date cinci sancţiuni, scrie monitorulbt.ro.

Trei dintre angajaţi, doi bucătari şi coordonatorul bucătoriei, au fost sancţionaţi cu o diminuare de 10% a salariului pe o perioadă de trei luni. Alţi doi salariaţi, îngrijitori de curăţenie în cadrul bucătăriei, au fost şi ei sancţionaţi, cu o diminuare de câte 5% din salariu pentru trei luni.

În paralel, însă, Poliţia Botoşani a demarat o anchetă, fiind deschis un dosar penal pentru infracţiunea de delapidare, cazul ajungând şi în atenţia procurorilor. ''Deciziile au fost luate de către comisia de disciplină a unităţii sanitare, iar conducerea le-a aprobat. În continuare există o anchetă penală în acest sens şi vom aştepta rezultatul comunicat de către autorităţile abilitate, a spus economista Doina Caba, managerul SJU Mavromati.

Sancţiunile sunt printre puţinele date de comisia de disciplină şi printre cele mai severe de până acum.

Mai multe articole despre:
vaccin spital mâncare furt doctori medici