MENIU

SANCȚIUNI după protestul de la metrou care a aruncat Capitala în haos. Jandarmeria a anunțat că acțiunea este ILEGALĂ

Sancțiuni după protestul de la metrou. Foto: Inquam/Octav Ganea

Poliția Capitalei a anunțat, vineri, că a dispus intensificarea filtrelor în trafic în urma protestului de la metrou, pentru a ajuta bucureștenii să se deplaseze mai ușor. Jandarmeria a precizat că protestul nu a fost autorizat și a informat că mai mulți manifestanți au fost identificați și vor fi sancționați.

Poliția a făcut apel la bucureștenii care folosesc mijloacele de transport în comun de suprafață în urma grevei de la metrou să respecte măsurile de protecție. 

”Poliția Capitalei și Jandarmeria vin în ajutorul bucureștenilor pentru a-i ajuta să ajungă unde au nevoie. Metroul este un mijloc de transport vital.

Poliția a dispus intensificarea filtrelor, la care s-au suplimentat oameni, au venit în sprijinul nostru colegi de la IGPR, de la Poliția Transporturi, de la Poliția Autostrăzi, de la Direcția de ordine publică, au fost chemați polițiști de acasă. Aceștia sunt în principalele puncte aglomerate ale municipiului, pe principalele artere. 

Metroul este OPRIT! Protest spontan, circulație întreruptă

Ne așteptăm ca fluxul de persoane care vor circula cu mijloacele de transport în comun să fie foarte mare. Le solicităm cetățenilor să poarte mască, să mențină distanța.

Scopul nostru nu este să amendăm. Încercăm ca situația să se remedieze cât mai repede. 

Le atragem atenția și persoanelor din interior care protestează să respecte normele în vigoare. O parte dintre ele au fost identificate și sancționate. Dacă nu vor respecta măsurile prevăzute de lege, vor suporta consecințele de rigoare. 

La acest moment, colegii analizează situația din punct de vedere al legislației. Dacă se impune, vom întocmi un dosar penal. 
Este analizată și situația zădărnicirii combaterii bolilor. În urma discuțiilor cu Parchetul competent, vom stabili și vom dispune verificări în acest sens”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Ciprian Romaşcanu.

Premierul Cîțu, critici DURE legate de greva de la metrou: "Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ILEGAL"

Întrebat câte sancțiuni au fost aplicate, reprezentantul Poliției a răspuns că nu poate da momentan o cifră. ”Au fost identificate mai multe persoane care protestează”, au adăugat acesta.

Jandarmeria București a transmis că protestul nu a fost autorizat.

”Am identificat persoane care nu au respectat legea și vor fi sancționate. Nu am o cifră la acest moment, dar vor fi sancționate pentru că avem încălcări ale legii în subteran. Vom reveni cu o situație detaliată despre numărul situațiilor de încălcare a legii. 
Infirm categoric informația apărută în spațiul public privind o eventuală intervenție în forță. 
Activitatea nu este declarată și autorizată conform legii”, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Alexandru Iacob. 

 

Citește și: ”Ion Rădoi, liderul CONTROVERSAT al sindicatului de la metrou - Interese de MILIOANE de euro”