MENIU

Ce să mănânci ca să ai o piele fără riduri. Sfaturi de la un expert

Sănătate. Ce să mănânci ca să ai o piele fără riduri. Sfaturi de la un expert

Află de la medicul nutriţionist Cristian Panaite care sunt cele mai bune alimente ca să-ţi păstrezi tenul proaspăt şi mereu tânăr!

Dacă te uiţi la vedete şi le admiri pielea tânără şi după 40-50 de ani, să ştii că nu toate merg la plastician, nici la spa-uri cu tratamente “revoluţionare”. Unele chiar ştiu că secretul tinereţii fără bătrâneţe stă în alegerile zilnice. Mai precis, ştiu că anumite alimente le protejează de apariţia ridurilor, pe când altele pot “desena” pe faţă o hartă nedorită a anilor.

Probabil deja ştiai că pielea este cel mai mare organ al corpului uman. Are în jur de 2 metri pătraţi. Ea se regenerează continuu, reparând distrugerile produse de factorii agresivi de mediu precum razele ultraviolete solare şi poluarea. Cu trecerea timpului, pielea devine mai subţire, mai fragilă, îşi pierde din elasticitate şi volum şi se ridează.

Ce alimente îţi pot face riduri

Un studiu din 2001, publicat în Journal of the American College of Nutrition arată că un consum ridicat de legume, fasole, mazăre, linte, ulei de soia şi ulei de măsline pare să protejeze pielea de riduri.

Pe de altă parte, un consum ridicat de carne, lapte şi unt pare să aibă un efect advers.

Mai precis, prunele, merele şi ceaiul verde sunt cele mai eficente în lupta cu ridurile, iar grăsimile saturate sunt cei mai mari duşmani.

Ceaiul verde ţine ridurile departe

Un alt studiu din 2011 publicat de Journal of Nutrition a constatat că fitonutrienţii din ceaiul verde au capacitatea de a proteja pielea împotriva radiaţiilor nocive şi contribuie la îmbunătăţirea calităţii pielii la femei.

După 2 luni în care au consumat zilnic ceai verde, s-a observat o reducere de 16% în asprimea pielii şi o îmbunătăţire cu 25% a elasticităţii şi a gradului de hidratare al pielii.

Aşadar, nu degeaba se spune că frumuseţea vine din interior! Pielea rămâne frumoasă dacă mănânci multe legume, scrie eva.ro. Şi nu uita nici de cana zilnică de ceai verde!