MENIU

Samsung Galaxy S9 și S9+ au fost lansate oficial. Cum arată noile smartphone-uri

<p>Samsung Galaxy S9 și S9+</p>
<p>Samsung Galaxy S9 și S9+</p>
Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 şi S9+ s-au lansat oficial, duminică seară la Barcelona, iar primele impresii, spun mulți experți, sunt pe măsura așteptărilor. Smartphone-urile vor fi disponibile în România la mijlocul lunii martie.

Samsung a lansat duminică seară, la Barcelona, noile modele Galaxy S9 și S9+. Este cea mai importantă lansare a anului pentru sud-coreeni, în contextul luptei cu rivalul iPhone.

Cele două smartphone-uri sunt cele mai spectaculoase gadgeturi din istoria producătorului sud-coreean, scrie gadgetreport.ro. Galaxy S9 are un ecran de 5.8-inch Super AMOLED QHD+ (18.5:9), iar Galaxy S9+ un display puțin mai mare, de 6.2-inch. Display-urile pot fi deblocate cu senzorul de retină și expresie facială sau cu cel de amprentă, amplasat sub camera de pe spate.

Dincolo de de design-ul devenit standard pentru flagship-urile Samsung, cele două telefoane se remarcă prin dotările hardware.

Smartphone-urile S9 și S9+ rulează două tipuri de procesoare, în funcţie de pieţele unde vor fi vândute. În SUA, noile flagship-uri sunt dotate cu un Qualcomm Snapdragon 845, iar la noi vor ajunge cu noul procesor Exynos 9810.

Galaxy S9 are 4GB de RAM şi 64GB spaţiu de stocare (mai sunt disponibile variante de 128 și 256 GB), în timp ce Galaxy S9+ are 6 GB de RAM și aceleași spații de stocare, extensibile, în ambele variante de telefon, cu încă 400 GB, prin sdcard.

S9 are o baterie de 3000 de mAh, în timp ce Galaxy S9+ are una de 3500mA, ambele cu încărcare rapidă, wireless.

În privinţa celorlalte dotări, sunt de menţionat prezenţa Bluetooth 5.0, portului USB Type-C, a mufei clasice de căşti, a scanerului de iris şi, mai ales, a difuzoarelor stereo cu Dolby Atmos, o premieră pentru sud-coreeni.

Telefoanele Galaxy S9 şi S9+ sunt dotate cu o aplicație ce controlează toate dispozitivele inteligente din casă şi, graţie unui senzor, poate monitoriza tensiunea arterială.

Camera foto va oferi fotografii în orice condiții de lumină. Telefonul are diafragmă duală (dublă), astfel încât va funcționa ca ochiul uman. Diafragma cu deschidere mai mare va fi folosită pentru poze în lumină slabă, iar cea mică pentru poze pe lumină puternică.

Astfel, fotografiile vor fi foarte clare chiar și pe întuneric sau pe lumină extrem de puternică, scrie Yoda.ro.

Iar difuzoarele de la ambele capete ale smartphoneului sunt cele mai puternice folosite de Samsung.

Mai multe articole despre:
Camera Samsung Samsung Galaxy S9 S9+