MENIU

Samsung a înregistrat oficial denumirea Samsung Gear VR

Când smartwatch-ul și-a croit drum în zona de consumer, Samsung a fost unul dintre primii care s-au alăturat trend-ului.

De ceva vreme, simultan cu smartwatch-urile, a apărut un nou trend lansat de Google cu Google Glass și de alte companii mai mici ca Oculus Rift, și anume cel al ochelarilor inteligenți sau de realitate virtuală. Au existat discuții pe această temă și în cadrul lui Samsung și, de asemenea, o serie de zvonuri care spuneau că și compania coreeană are în plan un astfel de dispozitiv. Se pare că, recent, datorită unei cereri de înregistrare a mărcii, numele dispozitivul a fost și el dezvăluit, Samsung Gear VR.

Presupunând că această informație este corectă, se pare că headset-ul celor de la Samsung nu va fi propulsată de sistemul de operare Android, datorită lipsei cuvântului “Galaxy” din denumirea acestuia. Ar putea fi controlat de un OS Tizen, la fel ca și celelalte dispozitive Gear ale producătorului. Nu se cunosc prea multe detalii despre eforturile producătorului în acest moment, însă, dacă este să dăm crezare zvonurilor, Samsung lucrează împreună cu creatorii lui Oculus VR. Am mai văzut în trecut o serie de patente ale producătorului, pentru dispozitive similare, însă nimic concret nu a fost specificat. Citeste mai mult pe playtech.ro.

Mai multe articole despre:
Samsung oficial inregistrat denumirea Samsung Gear VR