MENIU

Sâmbătă vor începe discuţiile oficiale între cele trei partide care încearcă să formeze coaliția de guvernare - Anunțul lui Kelemen Hunor

Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că a avut "o discuţie informală" cu liderii PNL şi USR, Ludovic Orban şi Dan Barna, în prezenţa şefului statului, Klaus Iohannis.

"Astăzi dimineaţă, în prezenţa preşedintelui statului, am avut o discuţie informală cu preşedinţii PNL şi USR, Ludovic Orban şi Dan Barna, respectiv cu preşedintele executiv PLUS, Dragoş Tudorache. Concluzia întâlnirii este că sâmbătă vom iniţia discuţiile oficiale între cele trei partide - PNL, USR-PLUS şi UDMR - în vederea formării unei majorităţi parlamentare şi a guvernării comune", a scris Kelemen Hunor, pe Facebook.

UDMR consideră că ministrul actual de Finanțe, Florin Cîțu, propus premier, este o propunere corectă.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că partidul său îi poate acorda toată susținerea lui Florin Cîțu dacă va prelua funcția de premier al României.

”Eu prefer un guvern politic cu un premier politic. Nu avem nimic împotriva unui militar, dar nu în fruntea guvernului. Noi l-am fi votat pe domnul Cîţu şi în martie, dar s-a retras în ultima clipă. Eu am spus şi atunci că va fi votat, deci nu era nicio problemă pentru noi să-l votăm. Am văzut cum a gestionat problemele de la Finanţe în această perioadă, pentru noi a fost una dintre puţinele surprize plăcute”, a spus Kelemen Hunor.

„Această coaliție de centru-dreapta de care noi am vorbit și în campania electorală că ar fi de dorit va fi compusă din partide parlamentare și atunci este bine ca partidele parlamentare să propună și să-și asume candidații inclusiv de prim-ministru, respectiv candidații de miniștri (...). Din acest punct de vedere, domnul Cîțu răspunde acestei cerințe, din punctul nostru de vedere, pentru că este propus de PNL, care a luat cele mai multe voturi din aceste trei formațiuni (...). Domnul Cîțu a mai fost propus prim-ministru și noi atunci eram gata, noi, grupurile parlamentare UDMR, să îl votăm. Deci din punct de vedere al propunerii partidului politic, este o propunere corectă”, a declarat și  liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila.

Mai multe articole despre:
kelemen hunor