MENIU

Salvată miraculos după cinci zile în sălbăticie. Tehnicile de supraviețuire au ajutat-o să reziste

Amber VanHecke, o texană de 24 de ani, a plecat într-o călătorie prin rezervația Havasupai, din Arizona, în data de 12 martie, dar a rămas fără combustibil. Cinci zile mai târziu, ea a fost găsită de autorități, în urma apelului telefonic pe care tot ea a reușit să-l facă la numărul de urgență.

În apelul telefonic, șeriful districtului Coconino a fost anunțat că Amber VanHecke s-a pierdut în sălbăticie, lângă flancul sudic al Marelui Canion, de cinci zile, dar apelul s-a întrerupt chiar în momentul în care polițiștii erau pe punctul de a-l localiza. Aceștia au pornit în căutarea tinerei cu mai multe echipe, inclusiv un elicopter, folosindu-se inițial de cunoștințele topografice, dar fără alte indicii.

Femeia a folosit metode foarte ingenioase pentru a fi localizată, fapt care i-a ajutat pe polițiști și paramedici să-i dea de urmă mai repede.

Victima a lăsat bilete și alte obiecte în urma sa. Pe biletul găsit lângă mașină Amber a anunțat că a pornit spre est, pentru a găsi o zonă cu semnal wi-fi.

Într-un final, Amber a fost localizată din elicopter, iar unul dintre paramedicii sosiți la fața locului a mărturisit unei echipe CNN că aceasta s-a descurcat într-un mod excepțional, știind să se orienteze și să-și dozeze resursele de hrană și apă, care erau pe terminate.