MENIU

Salvamontiștii din Neamț, eforturi supraomenești pentru a scoate 4 oameni blocați în gheață și zăpadă pe munte

Salvamontiștii din Neamț. Foto: Facebook

Salvamontiştii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Neamţ au fost alertaţi joi seară pentru a interveni într-o misiune de recuperare a patru persoane care au rămas blocate pe munte. Situaţia este extrem de dificilă deoarece zona în care se află persoanele este extrem de accidentată și abruptă, acoperită cu strat de gheață și zăpadă. Echipa de salvamontişti se confruntă cu provocări majore în ceea ce privește accesul la locul incidentului și siguranța atât a celor blocați, cât și a membrilor echipei de intervenție.

Salvamontiştii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Neamţ se mobilizează pentru a recupera cu succes persoanele aflate în pericol. Afectați de condițiile extreme din zonă, inclusiv de panta abruptă, prezența gheții și zăpezii, și dificultatea de acces, salvamontiştii depun eforturi remarcabile pentru a ajunge la locul incidentului și pentru a asigura siguranța celor blocate pe munte.

Declarație șocantă a criminalului de la Grădina Botanică: „Nu suport să văd oameni fericiți”

„Acțiune în derulare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Neamț pentru recuperarea și salvarea 4 persoane blocate intr-o zona extrem de accidentată în între Trecătoarea Ursului și Polița cu Arinis. Acțiunea este extrem de dificila , cei patru fiind blocați intr-un sector abrupt și cu acumulare de gheata si zăpadă. Salvamontiștii estimează ca actiunea va dura peste 6-7 ore și se spera ca hainele cu care sunt îmbrăcați cei 4 sa le permită sa reziste temperaturilor scăzute după lăsarea întunericului”, anunță Dispeceratul Național Salvamont pe pagina oficială de Facebook.

IPS Teodosie, sancționat cu „dojană” de Sfântul Sinod. Acuzaţiile care i-au fost aduse - "răzvrătire, indisciplină şi presiune publică"

Mai multe articole despre: