MENIU

Salată de ţelină cu maioneză: Cea mai bună şi sănătoasă reţetă

Salată de ţelină cu maioneză: Cea mai bună şi sănătoasă reţetă

De cele mai multe ori, cea mai bună mâncare e aceea pe care o prepari imediat şi care nu îţi dă bătăi de cap. Până la urmă, cam acesta ar trebui să fie scopul salatelor: să fie gustoase, săţioase şi uşor de pregătit. Iată o reţeta foarte simplă şi rapidă de salată de ţelină cu maioneză, pentru zilele în care nu ai chef să stai în bucătărie mai mult de câteva minute.

Pentru acest deliciu săţios, ai nevoie de:

- o ţelină de ½ kg,

- 3 morcovi potriviţi,

- maioneză 3-4 linguri (preparată din ouă de prepeliţă),

- condimente: sare, piper, pătrunjel etc.,

- 1 măr acru (opţional),

- zeamă de la o lămâie (opţional).

Timpul de preparare al salatei de ţelină cu maioneză este de aproximativ 20 de minute, cam cât o pauză publicitară mai mare. Ingrediente simple, timp puţin, masă delicioasă.

Aşadar, cum procedezi:

1. Cureţi morcovii, ţelină şi mărul de coajă, le speli foarte bine şi le dai prin răzătoare, pe partea cu ochiurile cele mai mari.
2. Adaugă condimentele şi gustă, având grijă ca zeama de la lămâie să nu îi ofere o consistenţă prea apoasă. Până la urmă, lămâia trebuie doar să îi dea gust şi să taie din greutatea maionezei.

3. Acum este momentul să adaugi maioneză, amestecând într-un singur sens.

4. Nu te speria dacă salata ta capătă repede o culoare arămie, e de la măr (odată oxidat, va schimba coloritul mesei tale, dar gustul va fi la fel de bun)

5. Salata de ţelină o poţi servi goală, cu pâine sau îi poţi adaugă bucăţi de pui fiert.

Sursa: divahair.ro

Mai multe articole despre:
maioneză ţelină salată de ţelină