MENIU

SALATA DE BOEUF, analizată de nutriţionişti. TOT ce trebuie să ştii

SALATA DE BOEUF, analizată de nutriţionişti. TOT ce trebuie să ştii

Salata de boeuf este un preparat care nu va lipsi, cu siguranta, de pe masa ta de Craciun. Insa trebuie sa avem grija si de silueta noastra, mai ales ca aceasta salata contine multa maioneza.

Medicul nutritionist Mihaela Bilic spune ca nu conteaza daca este cu vita sau pui, conteaza cata maioneza are in ea salata de de boeuf. Din pacate, aceasta poate deveni o bomba calorica si ne poate afecta silueta.

"Un preparat care se vrea dietetic prin definitie (salata!) poate deveni o bomba calorica atunci cand are maioneza din belsug. Maioneza inseamna ulei si fiecare lingura de ulei inseamna 100 cal, indiferent de sortiment. Cand e vorba de maioneza puteti socoti 80 cal pentru fiecare lingura, adica echivalentul unei felii de paine", a explicat nutritionista Mihaela Bilic pe pagina oficiala de Facebook, potrivit feminis.ro.

In perioada sarbatorilor de iarna putem consuma acest preparat, cu conditia sa nu aiba prea multa maioneza. Iar portia corecta de salata de boeuf inseamna, in opinia specialistei, 2-3 linguri.

Mai multe articole despre:
Sărbători Crăciun mâncare salata de boeuf