MENIU

Salariile din educație și sănătate vor crește! Iohannis a anunțat că va promulga legea

<p>Salarii primari și demnitari</p>

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Palatul Cotroceni, că va promulga legea care majorează salariile din Educație și Sănătate cu 15%. Anunțul șefului statului vine după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că proiectul legislativ este constituțional. 

Acesta a fost întrebat, cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni, organizată după consultările cu formațiunile politice în legătură cu nominalizarea premierului, dacă va trimite proiectul de lege înapoi Parlamentului, acesta a răspuns că va promulga legea. 

Curtea Constituţională a decis astăzi că Legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care Parlamentul a majorat salariile din educaţie şi din sănătate, este constituțională.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a salutat decizia Curții. Guvernul și PNL au  contestat la Curtea Constituţională legea prin care se fac majorări de salarii în sănătate şi educaţie. Cioloş a acuzat că modificările aduse OUG 20 în Parlament s-au făcut într-o abordare populistă, electorală a politicii salariale, fără o analiză şi fără o dezbatere solidă, care riscă din nou să pună orice guvern va veni în imposibilitatea de a adopta o lege a salarizării unitare, care să rezolve problema inechităţilor din sistemul public.

Sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind legea PSD prin care sunt eliminate 102 taxe nefiscale va fi dezbatută vineri, deși se afla pe agenda Curții.