MENIU

Salarii de bancheri la firmele Primăriei Capitalei - DOCUMENT. Replica Primăriei

Document exploziv obținut de Realitatea TV și care arată dezmățul din bani publici de la Primăria Capitalei prin inființarea companiilor din subordine. La Compania Municipală Durabilă, directorul va avea 4.000 de euro leafă pe lună. Tot acolo sunt plătiți doi psihologi și doi purtători de cuvânt.

SALARII PLĂTITE DE PRIMĂRIA CAPITALEI

Compania Municipală Durabilă

Director General - 19.250 lei
2 Purtători de Cuvânt : 3.208 lei
2 Psihologi - 9.625 lei
2 Sociologi – 9.625 lei
Director Proiectare şi Asistenţă Tehnică – 15.817 lei
Şef Serviciu Proiectare – 11.230 lei
Specialist şef Marketing - 9.625 lei

Sursa: Realitatea TV

Primăria Capitalei a trimis postului TV un punct de vedere, pe care îl redăm integral: 

"Companiile municipale ale Holdingului Bucuresti - Capitala Europeana, infiintate de catre Primaria Capitalei, vor presta servicii publice in beneficiul bucurestenilor, precum si activitati de interes public general, in domeniile: energie termica, administrare strazi, constructie infrastructura (strazi, pasaje, parcari, managementul traficului, intretinerea arborilor, paza si securitate, protectie civila si voluntariat, turism si publicitate).

Prin infiintarea companiilor municipale, vechiul model administrativ, prin regii si administratii, dispare. Dispar firmele capusa, abonate de ani de zile la bugetul Capitalei.

Salarizarea la nivelul întregului Holding Municipal se face în conformitate cu Art. 37 din OUG 109/2011, în funcție de domeniul de activitate și în marjele comunicate de Institutul Național de Statistică la nivel național. Pentru exemplificare, salariile directorilor societăților din Holdingul Municipal sunt cuprinse între 8.000 și 14.000 lei, în timp ce în Primăria Capitalei salariile persoanelor cu funcții de conducere sunt cuprinse între 11.000 lei (director general adjunct, director executiv sau director instituție subordonată) și 11.800 lei (director general, arhitect șef). În ceea ce privește organigramele societăților, acestea sunt maximale și vor fi ocupate etapizat, în funcție de obiectul de activitate, de data la care va demara activitatea si de volumul de lucrari, comenzi etc", se mai spune în comunicat.