MENIU

Săgeți între PNL și USR pe tema certificatului digital COVID-19! Gabriel Andronache o contrazice pe Ioana Mihăilă: Minciuna are picioare scurte

Gabriel Andronache, liderul deputaților PNL

Săgeți între PNL și USR, pe tema cerificatului verde COVID-19. Liderul deputaţilor PNL Gabriel Andronache o contrazice pe Ioana Mihăilă și le transmite celor de la USR că termenul de dezbatere aprobat de Biroul permanent al Camerei referitor la proiectul de lege privind certificatul verde este deja de urgenţă, exact ca în cazul ordonanţelor de urgenţă. Astfel că solicitarea USR de a urgenta dezbaterea şi votarea propunerii legislative rămâne fără obiect, mai spune Andronache.

Liderul deputaţilor PNL Gabriel Andronache le-a transmis colegilor de la USR PLUS că termenul de dezbatere aprobat de Biroul permanent al Camerei referitor la proiectul de lege privind certificatul verde este deja de urgenţă, exact ca în cazul ordonanţelor de urgenţă şi prin urmare solicitarea USR de a urgenta dezbaterea şi votarea propunerii legislative rămâne fără obiect.

  

„O replică pentru colegii de la USR:
Minciuna are picioare scurte. Termenul de dezbatere aprobat de Biroul Permanent și de Comitetul Liderilor din Camera Deputaților este de urgență (exact ca în cazul ordonanțelor de urgență). Prin urmare cererea USR era fără obiect.
Sesizarea comisiilor a fost realizată conform obiectului de reglementare al proiectului!
Toate comisiile sesizate au în atribuții, conform Regulamentului, obligația de a dezbate acest proiect!
Calea constituţonală și regulamentară securizează Legea.
Propaganda nu ține loc de legalitate și constituționalitate!”, a scris liberalul Gabriel Andronache, marţi pe Facebook. 
 
Mesajul lilderului deputaților PNL vine după ce fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă a anunțat că „monstruoasa coaliţie împotriva sănătăţii publice, născută în ziua cu recordul absolut de morţi de la începutul epidemiei” - PNL, PSD, UDMR şi AUR - a respins dezbaterea urgenţă a Legii certificatului verde în Camera Deputaţilor.
 
Citește și 

În ziua recordului absolut de decese COVID, parlamentarii au amânat dezbaterea legată de certificatul verde