MENIU

”Să mergem la lucru”. Theresa May repară eșecul în alegeri printr-un discurs mobilizator

Deși rezultatul alegerilor parlamentare a fost perceput drept un eșec fulminant, în discursul său, premierul britanic Theresa May a pus acent pe „certitudine”, „unitate” și „cooperarea” dintre partidele ce compun Camera Comunelor. Acești termeni au fost lait motivul discursului prezentat vineri, în fața sediului din Downing Street, după pronunțarea rezultatelor oficiale de la alegeri.

Contrastând puternic cu eșecul din noaptea precedentă, prin discursul său, premierului britanic, Theresa May, a asigurat că eforturile de a menține stabilitatea regatului, pe fondul despărțirii de UE și al amenințărilor teroriste, reprezintă prioritatea cea mai stringentă a guvernării sale.

Prim-ministrul Marii Britanii a accentuat pe necesitatea păstrării unității, indiferent de culoarea politică, și de a merge înainte, cu maximum de mobilizare, pentru a depăși „aceste momente critice prin care trece țara”.

 

„Tocmai m-am întâlnit cu Majestatea Sa și voi forma un guvern care va furniza certitudine și va condure Marea Britanie mai departe, în aceste vremuri critice pentru țara noastră.

Acest guvern va călăuzi țara prin discuțiile cruciale ale Brexit-ului, care vor începe peste doar 10 zile și respectă dorința poporului britanic de a ieși din Uniunea Europeană. Acesta va fi de folos în a menține națiunea noastră în siguranță, oferind schimbările pe care le-am stabilit în urma atacurilor îngrozitoare din Manchester și Londra - vulnerabilizând ideologia extremismului islamist și pe toți cei care îl susțin; și oferind poliției și autorităților autoritatea de care au nevoie pentru a ne menține patria în siguranță.

Guvernul pe care îl conduc va face din corectitudine și oportunitate prioritățile a tot ceea ce facem, astfel încât să îndeplinim promisiunea Brexit-ului împreună și - în următorii cinci ani - să construim o țară în care niciun cetățean și nici o comunitate nu este lăsată în urmă. În care prosperitatea și oportunitatea sunt împărtășite chiar în acest Regatul Unit.

Țara are nevoie, mai mult decât oricând, de certitudine și, după ce a obținut cel mai mare număr de voturi și cel mai mare număr de locuri în alegerile generale, este clar că numai Partidul Conservator și Unionist are legitimitatea și capacitatea de a oferi această certitudine coordonând majoritatea în Camera Comunelor.

Ca și până acum, vom continua să colaborăm cu prietenii și aliații noștri din Partidul Democrat Unionist, în mod special. Cele două partide ale noastre s-au bucurat de o relație strânsă de-a lungul multor ani, iar aceasta îmi dă încrederea să sper că vom putea munci colabora împreună în interesul întregii Marii Britanii.

Acest lucru ne va permite să ne unim ca națiune și să ne concentrăm energiile asupra unui proces de Brexit de succes care va funcționa pentru toată lumea din această țară - asigurând un nou parteneriat cu UE care să ne garanteze prosperitatea pe termen lung. Aceasta este ceea ce oamenii au votat în luna iunie. Aceasta este ceea ce vom oferi. Acum să mergem la lucru.”