MENIU

S-a infectat după rapel - Un medic din Timișoara crede că s-a infectat cu o nouă tulpină de coronavirus

Coronavirus

Un medic din Timișoara s-a infectat cu coronavirus chiar după rapel.

Un medic din Timișoara s-a îmbolnăvit de COVID după rapel. Medicul susţine că are un nivel de anticorpi mediu sau că poate fi vorba despre o nouă tulpină.

Medicul radiolog M. M. și-a făcut rapelul cu Pfizer la finalul lunii ianuarie. De curând a început să aibă simptome de viroză și a decis să-și facă testul Covid. Atât un test rapid cât și unul PCR i-au confirmat că este infectat.

El spune că în cazul lui se poate ca vaccinul să nu fi avut efect de 95% pentru că are un nivel mediu de anticorpi după efectuarea testului sau poate fi vorba despre o nouă tulpină de virus la care vaccinul nu a reacționat. Cei de la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara analizează proba.

„M-am vaccinat la începutul lunii ianuarie, rapelul l-am făcut la sfârșitul lunii, prin 28, și de câteva zile am început să am niște simptome specifice de viroză, tuse, nas înfundat, lucruri absolut neclare. Nu era ceva tipic Covid, fără tuse și probleme cu respirația. Am decis să fac testul rapid și ulterior PCR, de unde am fost depistat pozitiv. Mi-am făcut și nivelul de anticorpi și este un nivel mediu, am colegi care au valori mai mari. Se pare că eu fac parte din procentul mai mic de populație care dezvoltă imunitate scăzută sau se poate să fie noua tulpină care nu se știe exact care este procentul de protecție. Pfizer oferă protecție la tulpina originală, dar la tulpinile noi nu se știe concret ce valori de protecție oferă. Se verifică la UMF analiza. Se poate să fie varianta nouă. Nu dă simptome mai agresive, dar e contagioasă (o tulpină nouă – n.r.)”, a declarat M. M., medic radiolog, pentru Tion.

Mai multe articole despre: