MENIU

S-a dus la BNR cu un teanc de bancnote arse, ca să le schimbe. Decizia incredibilă pe care a luat-o banca

BNR s-a văzut pusă în situația de a inlocui un teanc de bancnote arse

Un român s-a prezentat la BNR cu un teanc de bancnote arse cerând să îi fie înlocuite cu unele noi. După ce au cântărit situația, funcționarii băncii naționale au decis ce vor face în acest caz.

O întâmplare neobișnuită s-a petrecut recent la o sucursală a Băncii Naționale a României (BNR). Un bărbat a adus la bancă trei teancuri de bancnote topite, fiecare dintre ele într-un ambalaj sigilat, și a cerut să primească bancnote noi în schimb.

Reprezentanții băncii au prezentat acest caz într-un post pe pagina de Instagram a BNR. Potrivit explicațiilor oferite acolo, bărbatul a primit, în cele din urmă, bancnote noi, după ce a întrunit anumite condiții.

Conform BNR, pentru a primi bani noi în schimbul celor vechi sau deteriorate, acestea trebuie să prezinte seria și numărul și să nu le lipsească mai mult de 40% din suprafață. În acest caz, seria și numărul bancnotelor topite erau încă vizibile, iar, surprinzător, bancnotele erau încă recunoscibile din cauza formei lor distinctive, prin urmare Banca Centrală a decis să înlocuiască bancnotele arse.

Escrocheria cu lei românești vechi face victime în Germania. Un tânăr a dat 150 de euro pe o hârtie

„Știți deja că înlocuim la ghișeele sucursalelor noastre bancnotele uzate sau deteriorate, dar v-ați întrebat până acum ce se întâmplă cu cele arse?

Zilele trecute, am primit solicitarea de a înlocui chiar un teanc de bancnote arse.

În acest caz specific, operațiunea de preschimbare a putut fi realizată, întrucât bancnotele îndeplineau criteriile pe care vi le-am detaliat într-un videoclip anterior, mai exact:

- prezentau elementele de identificare (seria și numărul);

- chiar dacă erau arse, nu le lipsea mai mult de 40% din suprafață”, a scris BNR pe pagina de Instagram. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banca Naţională a României (@bancanationala_romania)

Mai multe articole despre:
bancnote bancnote arse bnr banca nationala