MENIU

S-a deschis circulația pe Lotul 1, Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești! Anunțul ministrului Grindeanu

Sorin Grindeanu/ Sursa foto: Facebook

Astăzi s-a deschis circulaţia pe lotul 1, tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova - Piteşti (DEx 12). Vorbim despre primul sector de drum expres din România, potrivit anunțului făcut pe Facebook de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD).

"Lucrările au fost finalizate cu o lună mai devreme față de termenul contractual.
- Cu o lungime de 18,5 km (Robănești - Piatra-Olt), acest lot al #DEx 12 va asigura și ocolirea orașului #Balș.
- Evitarea tranzitării localității va scurta timpul de deplasare pe relația #Craiova, va elimina aglomerația din oraș și va crește gradul de siguranță rutieră în zonă.
În luna iunie va fi deschisă circulația și pe Lotul 2 (conform graficului de lucrări), între Piatra-Olt și Valea Mare (21, 35 km).
- Acest lot va asigura ocolirea municipiului #Slatina, unde la ora actuală traficul rutier provoacă ambuteiaje și disconfort.
Cele două loturi ale Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești au o lungime totală de 39,85 km, iar construcția lor a început în luna septembrie 2019.
Proiectul Drumului Expres Craiova-Pitești (DEx 12) a fost lansat în anul 2017 și este finanțat din bani europeni (POIM 2014-2021)", a afirmat Grindeanu, în mesajul de pe pagina sa de socializare.