MENIU

S-a dat STARTUL administrării dozei de rapel pentru persoanele care au ales vaccinul Johnson&Johnson! Anunțul CNCAV

Vaccin Johnson&Johnson

De astăzi a început administrarea dozei de rapel pentru persoanele care au ales vaccinul Janssen produs de Johnson&Johnson, informează Comitetul Național pentru Vaccinarea Anti-Covid (CNCAV),într-o postare pe contul de Facebook. 

 
Potrivit sursei citate, recomandarea specialiștilor este ca doza rapel să fie făcută cu un vaccin care are la baza tehnologia ARN mesager - Pfizer/BioNTech sau Moderna, însă beneficiarii, la cerere, pot solicita administrarea vaccinului de la Johnson&Johnson. Se pot prezenta în centre toate persoanele care au cel puțin 6 luni de la prima doză.
 
Prin urmare, 3.325 de persoane vaccinate cu Johnson&Johnson sunt eligibile astăzi pentru administrarea dozei de rapel.
 
Reamintim că, până astăzi, 1.621.766 de persoane au ales vaccinul dezvoltat de Johnson&Johnson.
 
Coordonatorul campaniei de vaccinare (CNCAV), mediul militar Valeriu Gheorghiță, a precizat recent că începând de luni, 8 noiembrie, persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson pot face rapelul.
 
“Reamintesc cu această ocazie că începând de luni, 8 noiembrie, persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson şi care au mai mult de şase luni, se pot vaccina şi cu doza de rapel, de prima intenţie cu un vaccin pe bază de ARn mesager, alternativ pot opta şi pentru vaccinul de la Johnson & Johnson”, a precizat Gheorghiţă în timpul conferinței de presă de sâmbătă, 6 noiembrie, la Maratonul Vaccinării.