MENIU

S-a aflat cine era pilotul care a murit după ce s-a prăbușit cu planorul duminică seara, la Bihor - Era extrem de experimentat și făcea acrobații periculoase

Pilot

O tragedie a avut loc în județul Bihor, acolo unde un pilot s-a prăbușit cu planorul. La bord se afla Marius Onița, un orădean de 40 de ani pasionat de zbor. Bărbatul posta și videoclipuri pe rețelele de socializare în care făcea diferite acrobații periculoase. Tragedia a avut loc în apropierea aerodromului Ineu de lângă Oradea. 

Pilotul care a murit cu planorul este Marius Oniță. Bărbatul de 40 de ani care și-a găsit sfârșitul în timp ce a făcut ce iubea cel mai mult. Zbura din pasiune și se filma în timp ce făcea acrobații.

Tragedia a avut loc pe un câmp de la ieșirea din satul Ineu, județul Bihor. Nu foarte departe de sat, la câteva sute de metri se află și aerodromul de unde pilotul a decolat.

Marius Oniță se afla singur în planor. Salvatorii SMURD au găsit pilotul încarcerat între fiarele planorului. O altă bucată mare din aparatul de zbor a fost aruncată la 300 de metri de locul tragediei.

Planoarele sunt aparate de zbor fără motor, iar localnicii din Ineu spun că în vacanța de Rusalii au văzut mai multe astfel de aparate de zbor în aer.

Tragedia aviatică a avut loc la mai puțin de două zile după ce un alt planor a aterizat de urgență pe un câmp lângă Fegernic, în apropiere de Oradea. Pilotul a scăpat ca prin minune după ce risca să intre cu planorul în turnul bisericii din sat. 

Mai multe articole despre:
marius onita pilot a murit