MENIU

Ruşii vor să dea lovitura pe piaţa SUV-urilor. Cum va arăta noul Lada Niva

Vechea Lada Niva
<p>Lada Niva</p>
<p>Lada Niva</p>
<p>Lada Niva</p>

Lada se află în plin proces de renaștere, iar următorul model pe lista relansărilor este legendarul Niva. Noua generație se va lansa în 2018.

Chiar dacă piața auto din Rusia este în plin picaj și toți marii constructori au înregistrat scăderi masive, brandul rusesc Lada este în plină renaștere.

Iar noul Niva este așteptat să fie dezvelit în toamna anului 2018. Asta, deși, estimările inițiale vorbeau despre o lansare mondială în toamna acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

Surse din presa rusească vorbesc despre două variante de caroserie, cu trei și cinci uși, dar și despre un portbagaj uriaș.

Gama de motorizări va include un motor mai puternic decât actualul propulsor de 1.7 litri și 83 de cai putere. Nu este exclus ca el să fie chiar de origine Renault, cel mai probabil un diesel de 1.5 sau 1.6 litri. Transmisia va fi asigurată de o cutie manuală, iar tracțiunea integrală va fi standard.

Pentru a face tranziția generațiilor ceva mai ușoară, Lada va menține în producție actualul model și după lansarea celui nou, potrivit AutoMarket.ro.

Mai multe articole despre:
Lada lada niva