MENIU

Rușii, gata să dezlănțuie iadul în Ucraina! La ce ar trebui să se aștepte Kievul pe 23 și 24 august - Avertismentul unui analist militar

Efecte bombardamente Pokrovsk / Profimedia

Rușilor le place să-și lege acțiunile criminale de date importante. Întrucât două mari sărbători legale se apropie, Ziua Drapelului de Stat al Ucrainei (23 august) și Ziua Independenței Ucrainei (24 august), ucrainenii ar trebui să fie cât mai atenți în aceste zile. Afirmația îi aparține colonelului Rezervei Forțelor Armate ale Ucrainei, Petr Chernik, care a abordat subiectul într-un interviu pe canalul YouTube „News Factory”.

Până în prezent, nu există pauze mari între atacurile cu rachete rusești sau drone asupra Ucrainei. Practic, este vorba de două sau trei săptămâni, timp în care invadatorii ruși își aduc rachetele într-o stare tehnică normală, relatează Ziare.com.

Rușii produc între 80 și 100 de rachete pe lună, și aici vorbim în primul rând Kh-101, 3M14 Kalibr și rachete precum Kh-31, Kh-35, Kh-59.

"Cred că acest lucru va continua", a afirmat Chernik în interviul menționat.

"Nu vor sări peste acest indicator, dar 100 de rachete pe lună este încă mult", a adăugat oficialul de la Kiev.

Analistul militar a amintit că rușii sunt cu adevărat obsedați de datele sacre, iar Ucraina nu este departe de celebrarea Zilei Drapelului și Zilei Independenței.

Ei nu vor accepta niciodată statalitatea ucraineană, a menționat expertul, care este de părere că Ucraina trebuie să se aștepte la niște salve masive cu toate tipurile de rachete pe care le au, plus lovituri ale dronelor Shahed 136.