MENIU

Rusia nu se mai luptă doar cu SARS-COV-2! Moscova a informat OMS cu privire la primele cazuri de infectare umană cu gripa aviară

Cazuri gripa aviara la om in Rusia

Vești proaste din Federația Rusă, pe lângă cele venite de pe frontul COVID. Rusia a înregistrat primele cazuri de îmbolnăvire cu o tulpină a gripei aviare denumită AH5N8, ce a trecut la oameni de la păsări şi a raportat acest lucru Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), conform unui anunţ făcut sâmbătă de Anna Popova, şefa agenţiei sanitare ruse Rospotrebnadzor.

Deocamdată nu s-a înregistrat niciun caz de transmitere de la om la om, a mai precizat oficialul rus, citat de Agerpres. Anterior, o altă tulpină a gripei aviare - H5N1 - se putea răspândi de la om la om.

Anna Popova, postul TV Russia 24: "Rusia a raportat acest lucru către OMS încă de acum câteva zile, imediat după ce am devenit absolut siguri de rezultatele noastre."

Şapte angajaţi ai unei fabrici de prelucrare a cărnii de pui din sudul Rusiei au fost infectaţi cu tulpina AH5N8 în urma unui focar apărut în respectiva fabrică în luna decembrie a anului trecut. Toţi cei şapte s-au refăcut şi se simt bine în prezent.

OMS nu a venit deocamdată cu un punct de vedere, ce i-a fost solicitat de agenția de presă Reuters.

Aprioximativ 4,1 milioane de ruși au trecut prin infectarea cu noul coronavirus de la debutul pandemiei, iar 82,876 și-au pierdut viața în lupta cu virusul provenind din China.

Mai multe articole despre:
rusia aviară H5N1